Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottsága november 13-án konferenciát szervez „A digitalizáció és annak társadalmi - gazdasági hatásai” címmel a Magyar Tudomány Ünnepén. A konferencia témája és előadói gárdája egyaránt méltó a magyar tudományos élet gazdag hagyományaihoz.

A digitalizáció - amely a tudományos élet és az üzleti világ egyik leggyakoribb „buzzword”-je - napról napra új vívmányokat teremt, és észre sem veszünk, hogy milyen hamar mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válnak akár fogyasztóként, akár vállalatként. A Magyar Tudomány Ünnepét az MTA évről évre megrendezi és rendezvénysorozat keretén belül emlékezik meg örökségeinkről és kiemelkedő szellemi alkotásainkról.

Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottsága a tudománynapi rendezvénysorozat keretében november 13-án tart tudományos konferenciát, mely 10 órakor plenáris üléssel kezdődik az Akadémia Székházában, majd három albizottsági szekcióval folytatódik a Budapesti Corvinus Egyetemen. A plenáris ülésen többek között az ipari automatizáció és munkanélküliség kapcsolatáról, illetve Kürti Sándortól - a Kürt Zrt. alapítójától - a digitalizáció gyakorlati kihívásairól is hallhatnak a résztvevők, majd délután 14 órától három szekcióban (Ipar- és Vállalatgazdasági, Marketingtudományi, Vezetés- és Szervezéstudományi) folytatódnak az előadások.

A részletes program MTA-GTB-konferencia.pdf.