A Marketingtudományi Albizottság az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottságának albizottságaként működik Ipar- és Vállalatgazdasági Albizottság, valamint a Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottság mellett.

Az Albizottság a hazai marketing szakma minősített oktatóit-kutatóit tömöríti, célja a marketingtudomány fejlődésének rendszeres követése, az új eredmények megvitatása, a tudományos megközelítések ösztönzése melynek érdekében az albizottság három munkabizottságot működtet. A Közszolgálati és Nonprofit Marketing Munkabizottság, valamint az Üzleti Marketing Munkabizottság évente tart workshop-okat különböző helyszíneken (Miskolc, Győr, Szeged, Budapest), ahol a témák szakértői bemutatják legújabb kutatási eredményeiket, a Publikációs Nívódíj Munkabizottság pedig ugyancsak évente az EMOK Konferencián adja át az előző év legjobb könyvének és legjobb folyóirat tanulmányának díjait. A díjak odaítéléséről a hazai marketing szakma képviselői szavazással döntenek.

Új kezdeményezés az Albizottság munkájában a Marketingtudományi Évkönyv, melynek célja a marketing trendek szakmai megvitatása. 2015-ben a Marketingtudományi Albizottság alakuló ülésén a résztvevők szavazhattak arról, hogy mely témákat tartják a leginkább aktuálisnak, és mely kollégákat javasolnak arra, hogy véleményüket az új marketing trendekről kifejtsék. Négy témában született vitaindító tanulmány, melyekre felkért korreferensek reagálhattak. 2015. november 9-én sikeres vitafórumot tartottunk az írásokról, amelyek a Vezetéstudomány különszámában jelentek meg (http://gazdalkodastudomany.uni-corvinus.hu/index.php?id=59850)

Az Albizottság további célja, hogy a hazai minősített oktatók-kutatók minél nagyon számban jelentkezzenek köztestületi tagnak, és aktívan működjenek együtt az üzleti tudományok szakembereivel. Jelenleg szoros együttműködésünk van az EMOK-kal, valamint Ipar- és Vállalatgazdasági és a Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottságokkal.

A Gazdálkodástudományi Bizottság tagjait a köztestületi tagok választják meg, vezetőiről a választott bizottság tagjai döntenek.

Gazdálkodástudományi Bizottság

Elnök:
Balaton Károly, az MTA doktora
Elnökhelyettes:
Titkár:
Gelei Andrea, PhD
Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest, Fővám tér 8.
Tel.: +36 1 4825557
Fax: +36 1 4825567
E-mail: andrea.gelei@uni-corvinus.hu
Tagok:

Ipar- és Vállalatgazdasági Albizottság

Elnök:
Szerb László, az MTA doktora
E-mail-cím: szerb@ktk.pte.hu

Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottság

Elnök:
Dobák Miklós, a közgazdaság-tudomány kandidátusa
E-mail-cím: miklos.dobak@uni-corvinus.hu

Marketingtudományi Albizottság

Elnök:
Hetesi Erzsébet, PhD
E-mail-cím: hetesi@eco.u-szeged.hu
Titkár:
Piskóti István, a közgazdaság-tudomány kandidátusa
E-mail-cím: piskoti@uni-miskolc.hu

Munkabizottságok a Marketingtudományi Albizottságban

Közszolgálati és Nonprofit Marketing Munkabizottság

Elnök:
Józsa László, a közgazdaság-tudomány kandidátusa
E-mail-cím: jozsal@sze.hu

Publikációs Nívódíj Munkabizottság

Elnök:
Veres Zoltán, a közgazdaság-tudomány kandidátusa
E-mail-cím: zveres@gtk.uni-pannon.hu

Üzleti Marketing Munkabizottság

Elnök:
Simon Judit, a közgazdaság-tudomány kandidátusa
E-mail-cím: judit.simon@uni-corvinus.hu