Március 24-én adták át az IAB Hungary 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázatának díjait. Idén először egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. A versenyre beérkezett 25 nevezésből nyolc alkotás került a döntőbe, közülük két pályázó és konzulensei részesültek pénzbeli jutalommal járó elismerésben.

Alapszak nyertese:

Cím: “A streamingszolgáltatók marketingje: a Netflix Magyarország Facebook- és Instagram posztjainak hatékonyság-vizsgálata a középiskolások és egyetemisták körében”
Szerző: Vas Bianka (Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, kereskedelem és marketing alapszak, nappali tagozat)
Konzulens: Dr. Kéri Anita

Mesterszak nyertese:

Cím: “A fogyasztók védelme a közösségi médiában”
Szerző: Bogáthy Edina (Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jogász osztatlan szak, nappali tagozat)
Konzulens: Dr. Hajnal Zsolt

Döntőbe jutottak:

Nagy Niké – Budapesti Corvinus Egyetem: “Szponzoráció – az influencerek befolyása a fogyasztók arcápolási szokásaira”
Petkes Boglárka-Ibolya – Babes-Bolyai Tudományegyetem: “A közösségi média influencerek hatása a fogyasztók egészséges élelmiszerek iránti vásárlási szándékára”
Kiss Boglárka – Eötvös Loránd Tudományegyetem: “Az e-kereskedelem iránti fogyasztói bizalom elemzése a KKV-k bérelt és fejlesztett webáruházai esetében”
Kovács Liliána – Budapesti Corvinus Egyetem: “Influ, mi?! – Az influenszerekkel kapcsolatos megítélések és attitűdváltozások”
Sikó Beáta – Szegedi Tudományegyetem: “Miért fordít hátat az olvasó? Kísérlet a hatékony e-mail komponenseinek feltárására szemkamerás megfigyelés segítségével”
Szujó Orsolya – Budapesti Corvinus Egyetem: “A fogyasztói igények új dimenziója a marketingkommunikációban: Az élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatok márkaépítése a TikTokon”
Lengyel Dorottya – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: “Digital Marketing The impact of digital marketing on brand promotion, and positioning in a world-leading FMCG organisation”

További információ: https://iab.hu/2023/03/27/atadtuk-az-iab-legjobb-szakdolgozat-palyazatanak-dijait/